Αγγειοπλαστική

Αγγειοπλαστική

Αγγειοπλαστική

Η στεφανιαία αγγειοπλαστική που ονομάζεται επίσης διαδερμική στεφανιαία επέμβαση, είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα των φραγμένων καρδιακών αρτηριών. Η αγγειοπλαστική χρησιμοποιεί έναν μικροσκοπικό καθετήρα με μπαλόνι που εισάγεται σε ένα φραγμένο αιμοφόρο αγγείο για να το διευρύνει και να βελτιώσει τη ροή του αίματος στην καρδιά. Συχνά συνδυάζεται με την τοποθέτηση ενός μικρού συρμάτινου σωλήνα που ονομάζεται stent.
Το στεντ βοηθάει την αρτηρία να ανοίξει, μειώνοντας την πιθανότητα να στενέψει ξανά. Τα περισσότερα στεντ είναι επικαλυμμένα με φαρμακευτική ουσία για να βοηθήσουν στη διατήρηση της αρτηρίας ανοιχτής (stents που εκλύουν φάρμακα).
Η αγγειοπλαστική μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα των φραγμένων αρτηριών, όπως πόνο στο στήθος και δύσπνοια. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής για να ανοίξει γρήγορα μια φραγμένη αρτηρία και να μειώσει την βλάβη στην καρδιά.
Αν και η αγγειοπλαστική είναι ένας λιγότερο επεμβατικός τρόπος για το άνοιγμα των φραγμένων αρτηριών από ό,τι το bypass, η διαδικασία εξακολουθεί να εγκυμονεί ορισμένους κινδύνους, όπως επαναστένωση της αρτηρίας, θρόμβοι, αιμορραγία.
Σε κάθε περίπτωση είναι μία εξαιρετική μέθοδος για την αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας του αίματος μετά από στένωση των αρτηριών ακόμα και μετά από πλήρη φραγή (οξύ έμφραγμα).
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας
Μπορείτε να δείτε και τη σελίδα μας στο Facebook
Categories : Καρδιολογία
Call Now Button