Υποδόριος ΑπινιδωτήςΥποδόριος Απινιδωτής

Καρδιολόγος Σέρρες Υποδόριος Απινιδωτής

Υποδόριος Απινιδωτής

Υποδόριος Απινιδωτής. Διαβάστε τι είναι και πως λειτουργεί, μια νέα τεχνολογία που μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Dr MSc Σταματοπούλου ΕύαΗ πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου είναι μείζονος σημασίας τόσο για τον ασθενή όσο και για το κοινωνικό σύνολο. Η αναγνώριση των ασθενών υψηλού κινδύνου για αιφνίδιο θάνατο είναι επομένως πολύ σημαντική. Η συχνότερη αιτία αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε άτομα >35 ετών είναι η στεφανιαία νόσος. Σε άτομα ηλικίας < 35 ετών κυριαρχούν οι διαυλοπάθειες (τα ηλεκτρικά νοσήματα της καρδιάς) και από τις δομικές καρδιοπάθειες η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και η αρρυθμιογόνος μυοκαρδιοπάθεια.

Οι απινιδωτές είναι συσκευές που προστατεύουν ασθενείς με δομική καρδιοπάθεια ή με ηλεκτρικά νοσήματα της καρδιάς από τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Αναγνωρίζουν τις κακοήθεις αρρυθμίες και τις σταματούν είτε με shock είτε με βηματοδότηση.

Οι υποδόριοι απινιδωτές (subcutaneous ICDs) απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε νέους ασθενείς. Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνολογία που ήρθε να καλύψει σημαντικά μειονεκτήματα των παλαιότερων απινιδωτών. Οι νέοι απινιδωτές είναι αμιγώς υποδόριοι. Το ηλεκτρόδιο τοποθετείται υποδορίως πάνω από το στέρνο και η συσκευή υπομυικά ανάμεσα στον οδοντωτό και στον πλατύ ραχιαίο μυ. Η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και πραγματοποιείται με γενική νάρκωση ή με βαθιά μέθη.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια διευκρίνηση

Δείτε μας και στη σελίδα μας στο facebook

Categories : Καρδιολογία
Call Now Button